Als Windows 10 gebruiker kunt u binnenkort een nieuwe browser verwachten Het gaat hier om Microsoft Edge. De nieuwe versie van Microsoft Edge is gebaseerd op Google chrome.

De nieuwe versie van Microsoft Edge vervangt de oudere Microsoft Edge die mogelijk al is geïnstalleerd. De nieuwe versie van Microsoft Edge is namelijk gebaseerd op een open-source project genaamd Chromium, net zoals Google Chrome.

De nieuwste versie van Edge zal daarom ook erg veel lijken en aanvoelen als Google Chrome. Microsoft Edge op basis van Chromium ondersteunt Google Chrome extensies en gebruikt dezelfde weergave techniek als Google Chrome.

chrome extensies installeren microsoft edge

Net als Google Chrome zal de nieuwe versie van Microsoft Edge elke zes weken worden bijgewerkt. U hoeft niet te wachten op de grote updates van Windows 10 die elk half jaar worden uitgebracht zoals dat met de oudere Edge wel was.

Als u de nieuwste Edge al wilt uitproberen dan kunt u deze downloaden van Microsoft.com. De oudere Edge blijft gewoon op uw computer geïnstalleerd, echter Windows verbergt de oudere Edge en geeft alleen de nieuwe Chromium Edge na installatie weer in het Windows start-menu en zoeken overzicht.

Microsoft is van plan om de nieuwe Edge via Windows Update uit te rollen naar alle Windows 10 gebruikers. Microsoft heeft niet precies gezegd wanneer het dit zal doen, maar het bedrijf is begonnen met het testen van een Edge-update in Windows 10’s “Release Preview” kanaal voor Windows Insider-testers op 25 februari 2020.

De verwachting is dat Microsoft Edge rond April of Mei 2020 middels Windows updates wordt aangeboden aan Windows 10 gebruikers.

Microsoft is momenteel bezig met de uitrol van de nieuwe webbrowser Edge.

Hoe kunnen we helpen?

Search Articles

Pin It on Pinterest

Share This