Office 365 verandert van naam en krijgt nieuwe functies

Microsoft voert binnenkort een naamsverandering door voor zijn Office 365-formules voor particulieren, alsook voor sommige zakelijke pakketten. Vanaf 21 april worden die verzameld onder de noemer Microsoft 365.

De noemer Microsoft 365 werd al in 2017 gelanceerd, met een heel specifieke betekenis. Tot nu toe was het een abonnementsformule voor bedrijven, die Windows 10, Office 365 en Enterprise Mobility + Security (EMS) combineert. Voortaan gaat die definitie niet langer op, nu Microsoft de Microsoft 365-naam uitbreidt naar meer (maar niet alle) Office 365-producten.

De naamsverandering komt er omdat de Office-naam niet langer de lading dekt, nu ook nieuwe apps als Teams, Stream, Forms en Planner deel uitmaken van het pakket. Bovendien moet het volgens Microsoft helpen om de zaken te vereenvoudigen.

Voor particulieren worden Office 365 Home en Personal vanaf 21 april vervangen door Microsoft 365 Personal en Family. De Personal-versie is geschikt voor één gebruiker, terwijl Family tot zes gebruikers ondersteunt.

De prijzen blijven hetzelfde: 6,99 euro per maand (of 69,99 euro per jaar) voor Personal en 9,99 euro per maand (of 99,99 euro per jaar) voor Family. Bestaande gebruikers worden automatisch overgezet.

Nieuwe functies

Microsoft maakt van het moment gebruik om ook een aantal nieuwe functies toe te voegen aan zijn Office-aanbod, die zich specifiek richten op consumenten.

Zo wordt een nieuwe Family Safety-app gelanceerd voor iOS en Android,, krijgt Teams nieuwe functies voor particulier gebruik, en breidt Excel uit met een functionaliteit om je budget te beheren. Verder zijn er nog een reeks incrementele updates voor de Office-apps.

In tegenstelling tot de bestaande Microsoft 365-bundels, bevatten de nieuwe formules voor particulieren geen Windows 10. Dat hoeft ook niet, aangezien consumenten doorgaans al een versie van Windows 10 bij hun pc ontvangen.

Zakelijke bundels

Microsoft wijzigt vanaf 21 april ook sommige, maar niet alle, zakelijke Office 365-formules van naam. Ook hier is, in tegenstelling tot de originele Microsoft 365-bundel, geen sprake van een combinatie met Windows 10.

Prijzen en inhoud van de pakketten blijven hetzelfde, het gaat uitsluitend om een naamsverandering. De formules die van naam veranderen zijn in de eerste plaats bedoeld voor gebruik in kleine en middelgrote ondernemingen:

  • Office 365 Business Essentials wordt Microsoft 365 Business Basic.
  • Office 365 Business Premium wordt Microsoft 365 Business Standard.
  • Microsoft 365 Business wordt Microsoft 365 Business Premium.
  • Office 365 Business en Office 365 ProPlus worden Microsoft 365 Apps (de labels ‘for business’ en ‘for enterprise’ zullen waar nodig worden gebruikt om het onderscheid te maken).

De Office 365-bundels die niet onderhevig zijn aan de naamsverandering naar Microsoft 365, richten zich op grote organisaties. Het gaat dan om Office 365 Enterprise (E1, E3, E5), Firstline (F1), Education (A1, A3, A5) en Government (G1, G3, G5). Voor verschillende van deze gebruikers zijn wel Microsoft 365-formules beschikbaar met Windows 10 en EMS inbegrepen. Die bundels blijven gewoon bestaan.

Hoe kunnen we helpen?

Search Articles

Pin It on Pinterest

Share This